YouTube

Overzicht van je loopbaan nodig? Bekijk het op mycareer.be

Voortaan kunnen we al onze loopbaan- en loongegevens raadplegen via één centrale website: Mycareer.be. "Ettelijke telefoontjes naar verschillende administraties om een overzicht van je carrière te krijgen, zijn niet meer nodig", zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V).

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) stelden vanmorgen mycareer.be voor, een platform waarop je al je loopbaangegevens kan inkijken, zowel periodes van werk als periodes van inactiviteit (zoals werkloosheid en loopbaanonderbreking). Iedereen kan de website raadplegen: werknemers, ambtenaren en zelfstandigen.

De site is gebruiksvriendelijk en biedt tal van voordelen, zegt Peeters. "Je hoeft niet meer bij verschillende administraties vanalles te gaan opzoeken als je je cv opmaakt, als je een overzicht wil van je carrière, als je eens wil nagaan of je nog van bepaalde voordelen kan genieten of die al opgebruikt zijn, denk aan mogelijkheden als tijdskrediet. Je krijgt een zeer bevattelijk en volledig overzicht zonder dat je eerst ettelijke telefoontjes hoeft te doen."

De gegevens in mycareer.be zijn afkomstig uit de aangiften die (onder meer) werkgevers, sociale verzekeringsfondsen, ziekenfondsen en uitbetalingsinstellingen regelmatig indienen bij de instellingen van de sociale zekerheid. Mycareer.be wordt automatisch bijgewerkt met de nieuwste
gegevens en blijft zo altijd up-to-date.

Je kan mycareer raadplegen met je elektronische identiteitskaart. Wie twijfelt of zijn of haar loopbaangegevens juist en volledig zijn, kan dat ook via de website melden.