Landuyt over "overspel-graffiti": "Het verwekt schade, nog het minst aan mijn gevel"

In Brugge zijn twee huizen van burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) besmeurd met expliciete boodschappen in graffiti. De boodschappen suggereren dat Landuyt overspel zou plegen. "Dit brengt schade toe, nog het minst aan het gebouw zelf", reageert Landuyt. 

Gisterochtend was burgemeester Landuyt de gevel van zijn woning in de binnenstad nog aan het schoonmaken, toen hij telefoon kreeg dat ook een tweede woning van hem buiten het centrum van Brugge met rode verf was beklad, het archief van zijn oude advocatenkantoor. Op de gevel stond onder meer "Renaat stop fuck my wife".

"Ik heb geen idee waarover dit gaat", reageert Landuyt, die naar eigen zeggen al 33 jaar gelukkig getrouwd is. "Dit is heel vervelend en een beetje bedreigend. Het is een rare houding dat een bedrogen echtgenoot dat wereldkundig zou maken." De Brugse burgervader zegt dat hij schade ondervindt. "En de schade aan het gebouw is nog het minst."

Aanvankelijk was er verwarring over de eerste graffiti-boodschap. Renaat Landuyt stelde namelijk dat er stond geschreven "Renaat, you fuck my way". "Ik had dat verkeerd gelezen omdat de gevel niet vlak is. Bovendien was ik kort voor de ontdekking nog opgebeld over een discussie met bussen in de binnenstad, en zo ontstond de hypothese dat de graffiti daarmee te maken had. Ik wilde niemand zomaar gaan beschuldigen."

De graffiti-boodschappen werden uiteindelijk snel verwijderd en de politie van Brugge is een onderzoek gestart.