Orkaan Harvey krijgt vuurmieren in Texas niet klein

In verschillende overstroomde gebieden van Texas zijn kolonies vuurmieren opgedoken die overleven door als 1 geheel op het water te drijven.

Orkaan Harvey heeft dan wel veel menselijk leed veroorzaakt in Texas, vuurmieren kan hij niet deren. In verschillende overstroomde gebieden weten ze te overleven door als 1 groot organisme op het water te drijven.

Elke mier heeft een dun laagje was op haar lichaam. Door met duizenden ineen te haken, kan een kolonie zich over het wateroppervlak verplaatsen. De koningin zit veilig in de kern van de mierenmassa weggestopt zodat ze de tocht zeker overleeft. De andere mieren wisselen voortdurend van positie om te verhinderen dat soortgenoten stikken of verdrinken.

Op sociale media zijn verschillende opnames van zulke drijvende kolonies verschenen. Veelal jagen ze mensen schrik aan omdat vuurmieren berucht zijn om hun pijnlijke beten.