foto Peter Hilz (C)

Zware straf voor sterrenchef Sergio Herman: rijverbod en verplicht examen

Sergio Herman, bekend van restaurant The Jane, heeft van de politierechter een rijverbod van 3 maanden en 720 euro boete gekregen voor een zware snelheidsovertreding vorig jaar. 

Vorig jaar in september reed Sergio Herman met zijn Range Rover in Damme. Hij werd geflitst aan een snelheid van 105 kilometer per uur, terwijl daar maar 50 was toegelaten. Daarvoor moest hij vanmorgen voor de politierechtbank in Brugge verschijnen. Sergio Herman zelf was niet aanwezig, hij werd bij verstek veroordeeld tot drie maanden rijverbod en een geldboete. 

In 2014 werd Sergio Herman ook al eens veroordeeld tot 10 dagen rijverbod, omdat hij te snel gereden had. Door die eerdere veroordeling moet Herman nu ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen en slagen voor medische en psychologische proeven als hij ooit zijn rijbewijs wil terugkrijgen.