Taylor Swift rijgt records aaneen met nieuwe single en videoclip

Het nieuwe nummer "Look what you made me do" van Taylor Swift is het meest gespeelde nummer op Spotify op de eerste dag van de release. Ook de bijhorende videoclip verpulvert records.

1 dag: zo lang heeft Taylor Swift nodig gehad om drie records te breken met "Look what you made me do", haar nieuwe single. Op de dag van de release afgelopen vrijdag is het nummer meer dan 8 miljoen keer beluisterd op Spotify, goed voor een nieuw record. Intussen is het daar al 18 miljoen keer afgespeeld.

Ook op YouTube gaat het hard. De bijhorende videoclip is daar liefst 28 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur. Daarmee verslaat Swift "Hello" van Adele. Intussen staat de teller al op meer dan 51 miljoen clicks.

Een aparte videoclip met de lyrics van het nummer is op de eerste dag 19 miljoen keer bekeken. Dat is twee keer zoveel als de vorige recordhouder, "Something just like this" van The Chainsmokers en Coldplay. Deze clip is inmiddels al meer dan 46 miljoen keer aangeklikt.