Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump: "Wereld heeft boodschap Noord-Korea gehoord. Alle opties liggen nu op tafel"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst gereageerd op de nieuwe rakettest van Noord-Korea. Hij benadrukt nog eens dat "alle opties op tafel liggen". "De wereld heeft de boodschap van Noord-Korea luid en duidelijk gehoord."

Noord-Korea lanceerde afgelopen nacht een middellangeafstandsraket die over het noorden van Japan is gevlogen. Vrijwel meteen volgde vanuit de hele wereld negatieve reacties. 

Nu heeft ook de Amerikaanse president Donald Trump gereageerd. "De wereld heeft de recente boodschap van Noord-Korea luid en duidelijk gehoord", zo zegt hij in een persbericht. "Het regime toonde zijn minachting voor zijn buren, voor alle leden van de Verenigde Naties en voor de minimale normen van aanvaardbaar internationaal gedrag."

Trump benadrukt nog eens dat "alle opties nu op tafel liggen". Daarmee sluit de president niets uit. Het zou kunnen gaan om nieuwe sancties, maar ook om militaire acties. 

Eerder deze maand liepen de spanningen tussen Noord-Korea en de VS al hoog op na wederzijdse bedreigingen. Zo liet Kim Jong-un weten dat hij het Amerikaanse eiland Guam in de Stille Zuidzee met raketten zou bestoken.