Vandaag zomers genieten van temperaturen tot boven 30 graden

De zomervakantie loopt stilaan ten einde, maar trakteert ons vandaag nog op een laatste zomerse dag met zonnig weer en temperaturen tot boven de 30 graden.

Aan de kust en in de Ardennen krijgen we vandaag maxima tot 25 à 27 graden, elders in het land kan het kwik lokaal stijgen tot een tropische 31 graden. De zon is ook van de partij, soms wel met enkele wolkenvelden. In de namiddag verschijnen er meer wolken vanaf het noordwesten, maar het blijft nog overwegend droog tot de avond.

Het zomerse intermezzo is echter van korte duur. Vanavond kunnen de eerste buien al vallen in de kuststreek, mogelijk met onweer. Elders blijft het droog terrasjesweer. Morgen sleept dan een actieve regenzone over het noordwesten van het land, met plaatselijk veel neerslag. Later wordt het ook elders in het land onstabiel met regen en onweer,  met maxima tot 25 graden.

De dagen erna blijft het wisselvallig en wordt het een pak frisser met maxima rond 18 graden. Genieten van deze laatste zomerse dag van de zomervakantie is dus de boodschap.