Verdachte van aanslag spelersbus Dortmund aangeklaagd voor 28 pogingen tot moord

De 28-jarige man is de hoofdverdachte van de aanslag op de spelersbus van voetbalploeg Borussia Dortmund half april. Omdat er 28 mensen in de bus zaten, wordt hij aangeklaagd voor 28 pogingen tot moord. In een heg die de bus voorbijreed zaten er drie explosieven verborgen. Er vielen twee gewonden.

Op 11 april ontploften er drie explosieven dicht bij de spelersbus van Borussia Dortmund, die onderweg was naar een wedstrijd tegen AS Monaco. De explosieven met metalen pinnen zaten in een heg verstopt. Een speler en een politieman die op een motor de bus naar het stadion escorteerde, raakten gewond. 

De verdachte van de aanslag, de 28-jarige Sergej W., die de dubbele nationaliteit Duitser-Rus heeft, wordt nu aangeklaagd voor 28 pogingen tot moord. In de bus zaten er op het moment van de ontploffing 28 mensen: de volledige selectie, de staf en trainer Thomas Tuchel. De politie heeft hem tien dagen na de aanslag kunnen arresteren. Volgens Duitse media is het onwaarschijnlijk dat het proces dit jaar nog kan beginnen.

Het motief van de verdachte was financieel. W. had erop gerekend dat de prijzen van de aandelen sterk zouden dalen na de aanslag, zodat hij goedkoop zou kunnen investeren en later veel winst zou kunnen maken.