60-jarige pyromane opgepakt in Oostende

In Oostende is een 60-jarige vrouw opgepakt die verdacht wordt van een reeks brandstichtingen. Afgelopen nacht werd er op verschillende plaatsen in Oostende vuur aangestoken. De vrouw werd op heterdaad betrapt nadat ze een auto in brand had gestoken. De pyromane was eerder al veroordeeld voor brandstichting.

De dame die opgepakt werd woont in de buurt waar de brandstichtingen plaatsvonden. “Nadat de dame op heterdaad werd betrapt, na alweer een brandstichting van een voertuig, is ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter die haar na verhoor heeft aangehouden”, zegt Yves Segeart van het parket van West-Vlaanderen.

De stad is al enkele weken in de ban van een pyromaan. In de wijk Hazegras in Oostende was het al de zesde brandstichting in anderhalve maand tijd. Vooral de inkomhallen van verschillende appartementsgebouwen en voertuigen werden geviseerd.  

Meest gelezen