Belgen surfen massaal op vakantie na afschaffing roamingkosten

Het dataverbruik van Proximus verzesvoudigde, Orange zag een verviervoudiging en ook Telenet/Base merkte een stijging op.

Volgens Proximus voelen de Belgen zich dankzij de afschaffing van de roamingkosten veel minder geremd om te bellen, surfen of sms'en op vakantie. Naast de verzesvoudiging van het mobiele dataverkeer, zag de telecomoperator het aantal buitenlandse oproepen binnen de EU stijgen met dertig procent en het aantal sms'en verdubbelen in vergelijking met juli en augustus van 2016.

Verbruik bij Orange vier keer zo groot als in zomer van 2016

De klanten van het vroegere Mobistar gebruikten gemiddeld 400 MB per week in roaming in de EU. "Alleen al in juli, wanneer de meeste Belgen op reis gaan, werd in totaal meer dan 500 TB mobiel internet gebruikt in roaming, tegenover 125 TB in juli 2016", klonk het woensdag in een persbericht. Orange-klanten belden twee keer zoveel en verzonden 1,6 keer zoveel sms'jes als in de zomer vorig jaar.

Normaal zien we een verdubbeling tijdens de zomermaanden, maar dit jaar was het een vervijfvoudiging

Isabelle Geeraerts, Telenet

 Bij Telenet/Base zagen ze "een duidelijke evolutie in het verbruik van hun klanten in het buitenland, vooral wat dataverkeer betreft. " Ook het aantal oproepen en sms'en steeg, maar wel in mindere mate. Het bedrijf spreekt voorlopig niet van een algemene tendens, omwille van het seizoenseffect.

Meest gelezen