Bewoners overstroomd rusthuis poseren veilig en wel terug op het droge

Het beeld ging begin deze week viraal: de bewoners van een rusthuis in de Amerikaanse staat Texas die tot hun middel in het water zaten, wachtend op redding. Hun rusthuis was onder water komen te staan door orkaan Harvey. Uiteindelijk werden de bejaarde vrouwen gered. Een nieuwe foto bewijst dat ze veilig en wel terug op het droge zijn.

De bewoners van het rusthuis La Vita Bella  in Dickinson, ten zuidoosten van grootstad Houston in Texas, zijn na hun evacuatie overgebracht naar een rusthuis even verderop dat niet onder water stond.

"We hebben hen een warme douche, eten, warme bedden en een safe haven kunnen aanbieden", klinkt het in een mededeling van het rusthuis. "Ieder van hen is nu comfortabel aan het rusten", luidt het verder geruststellend.

Op een nieuwe foto laten de vrouwen aan de wereld zien dat ze effectief in een veilige en droge omgeving worden opgevangen. Het contrast met de foto van zondagavond kan niet groter zijn.