De 100 km lange Gordelklassieker rond Brussel is met 625 inschrijvingen volzet

De honderd kilometer lange klassieker die tijdens het festival van komende zondag voor het eerst alleen nog in een peloton van 125 deelnemers kan gereden worden en waarvoor voorinschrijving verplicht was, is volzet. Dat heeft Ben Weyts, meegedeeld.

De vijf pelotons starten zondag vanaf 8 uur 's morgens met een tussenpauze van 20' vanuit het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw. Zoals in de echte wielerkoers worden ze tijdens hun tocht rond de hoofdstad begeleid door motards, waarbij telkens kruispunten afgesloten worden. De aankomst is voorzien in het provinciedomein van Huizingen. "Het is een succesformule waarmee we volgend jaar zeker zullen doorgaan", aldus Weyts.

Uitbreiding dit jaar is echter niet mogelijk, omdat we niet meer motards kunnen inzetten

Ben Weyts

Tijdens het Gordelfestival valt er nog meer te beleven. Deelnemers hebben de keuze tussen tal van sportieve en gezinsvriendelijke themawandelingen, fietsroutes en andere activiteiten in het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw. In Huizingen treden onder meer Stan Van Samang en Udo op, in Sint-Pieters-Leeuw Natalia. Het Gordelfestival kent dit jaar zijn 5e editie en is de opvolger van de legendarische Gordel. Vorig jaar daagden 16.000 deelnemers op. Voor de andere activiteiten dan de Gordelklassieker dient niet ingeschreven worden. Deelname is overigens gratis.

Meest gelezen