Video player inladen ...

Dit mag u verwachten van het 74e Filmfestival van Venetië

Van 30 augustus tot en met 9 september vindt het 74e Filmfestival van Venetië plaats. VRT-filmreporter Ward Verrijcken lijst de hoogtepunten op.

Deze week begint in Venetië het jaarlijkse filmfestival, de 74e editie alweer. Zoals gewoonlijk gaan daar tal van films in première. Deze keer tekenen 2 Vlaamse steracteurs daarbij present.

Het festival opent met de nieuwe film van de Amerikaanse cineast Alexander Payne. “Downsizing” is een absurde tragikomedie over een koppel dat zich gewillig laat inkrimpen om aan de harde realiteit te ontsnappen. Matt Damon en Kristen Wiig spelen de hoofdrollen. Zo start het festival met de nodige Hollywoodgrandeur.

Het wordt sowieso drummen op de rode loper in Venetië want er komen bijzonder veel supersterren nieuwe films voorstellen. Het gaat onder meer om Alec Baldwin, Helen Mirren, Penélope Cruz, Judi Dench, Kirsten Dunst. Ik kijk vooral uit naar de komst van George Clooney. Hij regisseert de komische, maar vooral ook cynische misdaadprent “Suburbicon” met Matt Damon en Julianne Moore in de hoofdrollen.

Zo mogelijk nog indrukwekkender is de vast van de Netflixproductie “Our souls at night”. Matthias Schoenaerts speelt daarin mee, maar vooral: de twee hoofdrollen worden gespeeld door volwaardige levende legendes Jane Fonda en Robert Redford. Allebei krijgen ze een welverdiende speciale Gouden Leeuw voor hun hele carrière.

Zo zijn we bij de Belgen in Venetië aangekomen. Kevin Janssens is van de partij. Hij stelt de nieuwe Waalse film “Les tueurs” van Jean-François Hensgens en François Troukens voor. Helemaal op het einde van het festival is er de wereldpremière van “Le fidèle” van Michaël R. Roskam met Schoenaerts in de hoofdrol.