Wie zit er achter de brandstichtingen in Oostende?

Gisteravond werd in Oostende het tuinmeubilair in de tuin van een woning in brand gestoken. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen. Dat is opvallend, want de voorbije maanden waren er regelmatig brandstichtingen in de stad. 

Rond 18 uur gisteravond ontstond brand in de tuin van een woning in Oostende. Volgens het parket van West-Vlaanderen werd de brand aan het tuinmeubilair aangestoken. De politie voert een grondig onderzoek, maar er zijn nog geen verdachten opgepakt. 

Meerdere pyromanen aan het werk?

De voorbije maanden waren er verschillende eerder kleine brandstichtingen in Oostende. Zo werd vorige week een man aangehouden voor het stichten van brand in een parkeergarage. Het is al de tweede keer dat de man werd aangehouden. De man wordt ook verdacht van een rol in twee brandstichtingen in een leegstaand gebouw. Zijn twee medeverdachten zijn wel weer vrij.

Ook dinsdagnacht vatten in Oostende twee vuilnisbakken vuur. En op ongeveer hetzelfde tijdstip ontstond in de stad een voertuigbrand. De schade aan de auto viel mee, maar volgens de deskundige was het vuur zo goed als zeker aangestoken. Op dezelfde plaats brandde enkele uren later wel een andere auto helemaal uit.

Voor die brand werd gisteren een 60-jarige Waalse vrouw aangehouden. De politie merkte op dat ze zich verdacht gedroeg. De vrouw woont in een appartementsgebouw waar vorige week ook al brand werd gesticht. In de fietsenstalling werden toen twee fietsen helemaal vernield. Er wordt onderzocht of pyromane ook voor de vuilnisbakbranden in aanmerking komt.  

Er waren ook nog verschillende andere zaken van brandstichting, maar het is nog niet duidelijk wie daar achter zit.