© VRT JOKKO

Lieven Scheire zoekt problemen

Lieven Scheire is op zoek naar mensen voor wie een uitvinding op maat een grote verbetering van hun levenskwaliteit zou betekenen. Het resultaat moet een nieuw programma op Canvas opleveren.

Een uitvinding die een kind met een beperking in staat stelt te fietsen of een virtuele tuin voor een stadswijk die geen toegang tot groen heeft: ideeën als deze wil Lieven Scheire uitwerken en realiseren in een nieuw programma op Canvas.

Daarom is hij op zoek naar mensen voor wie een uitvinding of een innovatie een aanzienlijke verbetering van hun levenskwaliteit zou betekenen. Met een team van uitvinders, makers, geeks en wetenschappers wil hij vervolgens oplossingen bedenken.

Het team zal daarbij gebruikmaken van een heel scala aan slimme en visuele technologieën, gaande van low-tech doe-het-zelfmaterialen tot spitstechnologie.

Wie een klein of groot probleem heeft of iemand in nood kent, kan Lieven Scheire en zijn team contacteren via redactie@sputnik.be. Het resultaat zal in de loop van volgend jaar op Canvas te zien zijn.