©Edwin Janssen - All Rights Reserved

Nederlandse radiopresentator Giel Beelen stapt over naar Radio Veronica

De populaire Nederlandse radiopresentator Giel Beelen gaat vanaf oktober werken voor de commerciële zender Radio Veronica. Onlangs nam hij nog ontslag bij de openbare omroep. 

Enkele weken geleden stapte Beelen op bij de openbare radiozender 3FM, uit onvrede over de koers van de zender. Tijdens zijn laatste uitzending liet hij doorschemeren binnenkort weer ergens op de radio te horen te zijn. 

Nu is duidelijk waar de presentator binnenkort te horen zal zijn. Hij gaat werken voor Radio Veronica, "een van de meest historische radiomerken die er bestaan". "Daar kun je als radiomaker enkel van dromen", zo zegt de presentator zelf.  Concreet zal hij vanaf maandag 9 oktober elke werkdag tussen 6 en 9 uur 's ochtends "De Veronica ochtendshow met Giel" presenteren.

Beelen is een van de bekendste radiomakers bij onze noorderburen. Zo nam hij meermaals deel aan "3FM Serious Request", de Nederlandse tegenhanger van de Music For Life-actie van Studio Brussel. Hij was ook regelmatig als tafelheer te gast in "De wereld draait door", een populaire talkshow op de Nederlandse tv.