Miquel Gonzalez/laif

Rotterdam gaat kwetsbare plaatsen beschermen tegen aanslagen met een voertuig

De Nederlandse stad Rotterdam neemt maatregelen om het stadscentrum beter te beveiligen tegen aanslagen met een auto, zoals in Nice of Barcelona. 

Een paar maanden geleden liet het stadsbestuur van Rotterdam kwetsbare locaties in kaart brengen.  Enkele straten in het centrum waar heel wat terrasjes zijn, bleken gevoelig voor aanslagen waarbij terroristen op mensen inrijden.

Daar zullen nu hindernissen worden geplaatst die zo weinig mogelijk opvallen in het straatbeeld. Het gaat dan om bloembakken, paaltjes of fietsrekken die de terrasjes moeten beschermen. De straten worden niet afgesloten voor het verkeer.

Volgens burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is er geen concrete dreiging, maar moet ook zijn stad extra alert zijn voor aanslagen op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen.