U2 maakt fans lekker voor nieuwe album met een eerste nummer

U2 heeft "The blackout" voorgesteld, een van de nummers op het nieuwe album "Songs of experience". Op 6 september komt de eerste single "You're the best thing about me" uit.

De marketingmachine van U2 draait opnieuw op volle toeren nu de Ierse band van Bono en The Edge een nieuw album in de pijplijn heeft zitten. "Songs of experience" heet het en het verschijnt dit najaar.

Om 18 uur vanavond heeft U2 via Facebook alvast "The blackout" laten horen, een van de nummers op het album. Toch is dat niet de eerste single. Die eer is voor het nummer "You're the best thing about me" dat op 6 september uitkomt.

Tweeluik

In de marge van hun concert in het Koning Boudewijnstadion begin augustus nodigden Bono en co een groep journalisten uit om naar enkele nummers van "Songs of experience" te luisteren. Muziekkenner bij Radio 1 Ronald Verhaegen was erbij.

"We kregen 4 nummers te horen", zegt hij. "Die klonken typisch U2. "Songs of experience" vormt een tweeluik met hun vorige album "Songs of innocence". Dat was een conceptplaat waarin ze teruggrepen naar hun jeugd, deze keer laten ze het keurslijf los."

"Alle nummers van het nieuwe album lezen in zekere zin als een brief. Zo is "You're the best thing about me" een brief van Bono aan zijn vrouw. In een ander lied richt hij zich dan weer tot Amerika."