Wetenschappen was vorig schooljaar populairste studierichting

Vorig schooljaar kozen meer dan 20.000 leerlingen in de tweede graad en meer dan 14.000 leerlingen in de derde graad voor de studierichting Wetenschappen. De studierichting wint aan populariteit ten koste van de andere richtingen. 

In de tweede en derde graden staat Wetenschappen op nummer één op het vlak van aantal leerlingen. Vorig schooljaar volgden 20.714 leerlingen de studierichting in de tweede graad en 14.239 in de derde graad. In de beide graden zijn er zo'n 2.000 leerlingen Wetenschappen bijgekomen. Daardoor stijgt ook het aantal studenten in STEM-richtingen (wetenschappen, technologie, ingenieur en wiskunde) in het hoger onderwijs.

De op een na populairste richting in de tweede graad is Economie met 16.199 leerlingen in 2016-2017. Latijn is de derde populairste richting. Op vijf jaar tijd is het aantal leerlingen Latijn met 1.731 gedaald.

In de derde graad kozen er 4.500 leerlingen meer voor Wetenschappen dan voor Economie-Moderne Talen. Vorig schooljaar volgden er 9.740 leerlingen de studierichting Economie-Moderne Talen in het vijfde en zesde studiejaar.  Het aantal leerlingen Latijn-Wiskunde bleef ongeveer gelijk.