"Bouwaanvraag moskee" verdwenen in Michelbeke

In Michelbeke, een deelgemeente van Brakel is het kunstwerk "Bouwaanvraag voor een Mohammedaans gebedshuis" verdwenen. 

Het kunstwerk is een gele affiche voor een bouwaanvraag zoals we ze kennen, maar dus niet voor een woning of appartement, maar voor een moskee.  De bouwheer op de affiche is een sjeik uit Dubai. De bouwaanvraag is niet echt, maar een kunstwerk van Leo Copers dat past in het kunstparcours Kunst&Zwalm.

Toen het bord in de residentiële wijk Hovendaal in Michelbeke geplaatst werd, veroorzaakte het onmiddellijk ongerustheid en commotie, omdat niet iedereen doorhad dat het een kunstwerk is.  Het ging zelfs zo ver, dat het bord sinds dinsdag gewoon verdwenen is.

De kunstenaar en de organisatie zullen er alles aan doen om tegen volgend weekend een nieuw exemplaar van de bouwaanvraag te installeren op de kunstroute.  Bovendien is Leo Copers ook van plan om de diefstal aan te geven bij de politiezone Brakel. Maar dat het kunstwerk iets teweeggebracht heeft, is meer dan duidelijk.