"Lord of the flies" krijgt remake met meisjes

Filmproducent Warner Bros kondigt een nieuwe remake van de film "Lord of the flies". De cast zal uit een groep schoolmeisjes bestaan.

"Lord of the flies" ("Heer der vliegen") is een boek uit 1954 van William Golding, die in 1983 de Nobelprijs voor de Literatuur zou krijgen. Het boek vertelt over een groep Engelse schooljongens die met een vliegtuig is neergestort op een onbewoond eiland. In de hoop op redding moeten ze samenwerken, maar dat mislukt en ze degenereren tot een groep wilden.

Het boek is tot nu toe twee keer verfilmd: in 1963 in zwart-wit door Peter Brook en in 1990 door Harry Hook. Warner Bros plant nu een nieuwe remake met schoolmeisjes. De filmstudio heeft hiervoor het regisseursduo Scott McGehee en David Siegel aangesteld. Veel details zijn nog niet bekend. Zo is er nog geen officiële cast, geen releasedatum en zelfs nog geen script.

Niet iedereen loopt warm voor een remake met vrouwen. Op sociale media reageren velen sceptisch op het idee. "Met alleen maar vrouwen in het verhaal had de plot er helemaal anders uitgezien", klinkt het bij de Amerikaanse schrijver Roxane Gay op Twitter. "Iemand heeft de hele clou van "Lord of the flies" gemist", schrijft iemand anders.