"The Simpsons" stuurt componist na 27 jaar de laan uit

Alf Clausen is niet langer de componist van "The Simpsons". Dat meldt Variety en bevestigt hij zelf op Twitter. Hij maakte sinds 1990 muziek voor de animatieserie en won 2 Emmy Awards.

"Bedankt voor al jullie steun, helaas klopt het nieuws." Met die woorden bevestigt Clausen op Twitter het bericht van Variety dat hij is ontslagen als componist van "The Simpsons".

Volgens Variety kreeg Clausen recent een telefoontje van producer Richard Sakai met de mededeling dat de makers op zoek zijn naar "een andere soort muziek" en dat hij zijn biezen mocht pakken. Moederbedrijf Fox wenst niet op het bericht te reageren.

Clausen maakte sinds 1990 muziek voor de animatieserie. Alles samen heeft hij voor meer dan 560 afleveringen liedjes geschreven. Dat leverde hem een recordaantal van 30 nominaties voor een Emmy Award op.

Twee keer wist hij zo'n nominatie te verzilveren. In 1997 kreeg hij de Emmy Award voor "Outstanding music and lyrics" voor het nummer "We put the spring in Springfield" uit de episode "Bart after dark". Een jaar later won hij dezelfde prijs voor "You're chekin' in (a musical tribute to the Betty Ford Center)" uit de episode "The city of New York vs. Homer Simpson".

Naar de reden voor het ontslag van Clausen is het raden. Mogelijk gaat het om een besparingsmaatregel want voor de opnames deed hij elke week een beroep op een orkest van 35 vrouwen en mannen sterk.

Volgens Variety houden de makers van "The Simpsons" wel vast aan "The Simpsons theme" van Danny Elfman, de melodie die sinds het begin van de serie tijdens de intro is te horen.

Meest gelezen