Mannen moeten in Brugs danscafé vergezeld zijn van vrouwen

Het populaire danscafé Suite 17 in Brugge, moet verplicht de
deuren sluiten omdat het een verkeerde deurpolitiek toepast. Zo staat er onder meer in het intern reglement dat een mannelijke klant enkel binnen mag als hij vergezeld is van een vrouw. De security zou ook bepalen wie goed genoeg is om in de zaak binnen te mogen en wie niet. Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge (SP.A), vindt dit niet kunnen. 

De stad wil nu in overleg met de politie een sterk signaal geven dat zoiets niet kan in Brugge. Al is dat zeker niet de enige reden voor de sluiting. Het café kreeg al talloze waarschuwingen voor de overlast die het veroorzaakt in de buurt. Zo moest de politie met de regelmaat van de klok tussenbeide komen voor geweldpleging en werd de zaak al diverse keren gelinkt aan drugs. Begin deze maand vond er ook nog een razzia plaats.

Voorlopig gaat het om een tijdelijke sluiting. Als de uitbaters kunnen aantonen dat er maatregelen zijn genomen, kan de zaak terug opengaan. De zaakvoerders lieten al verstaan aanpassingen door te voeren. Komend weekend blijft het café alvast gesloten.