Brussels Airport heeft nieuwe grote klant beet

Vanaf maart 2018 gaat Cathay Pacific Brussel vier keer per week verbinden met Hong Kong. Over de nieuwe route is drie jaar lang onderhandeld. 

Wie vanaf de lente van 2018 naar Hong Kong wil vliegen zal dat voortaan rechtstreeks kunnen doen vanuit Brussels Airport. Cathay Pacific, de luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Hong Kong start met vluchten naar Brussel.

Vier keer per week zal Brussel met de miljoenenstad verbonden worden. Telkens op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De luchtvaartmaatschappij zal daarvoor haar Airbus 350 inzetten, het meest moderne passagiersvliegtuig op dit moment.

Lange maar geslaagde onderhandelingen

De onderhandelingen met Cathay Pacific begonnen ruim drie jaar geleden en werden deze zomer afgerond. Jaarlijks reizen 50.000 mensen tussen beide steden.

De CEO van de luchthaven Arnaud Feist is dan ook erg tevreden: "Passagiers die tussen beide steden vliegen zullen dat nu niet enkel rechtstreeks kunnen doen, maar zullen ook kunnen genieten van de vele overstapmogelijkheden die Cathay in Hong Kong aanbiedt. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van rechtstreekse lijnen tussen België en Azië".

Vijfsterren-maatschappij

Cathay Pacific behoort tot de absolute wereldtop in de luchtvaart. De maatschappij krijgt een vijfsterren-beoordeling en staat bekend voor haar uitmuntende business class en moderne vloot.

Het is meteen ook één van de weinige luchtvaartmaatschappijen die enkel beschikt over een wide-body-vloot: ze vliegen dus enkel met grote, moderne vliegtuigen. Brussel wordt de dertiende Europese bestemming voor de maatschappij. 

Slecht nieuws voor Air Belgium

De aankondiging vandaag is wel slecht nieuws voor de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium. Die maatschappij (die nog wacht op de nodige vergunningen om te mogen opereren) wil ook starten met rechtstreekse vluchten naar Hong Kong vanuit Brussel.  

Of er ruimte genoeg is op de Belgische markt voor twee luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar Hong Kong valt dus af te wachten. De kans bestaat dat Air Belgium een andere bestemming in China zal uitkiezen om later dit jaar, of volgend jaar te starten met haar operaties.