Videospeler inladen...

Brand in carwash Oostkamp onder controle, brandweer blust na

De brandweer is met verschillende korpsen uitgerukt naar het bedrijventerrein de Rampe in Oostkamp. Daar heeft een sterke brand gewoed in een carwash. De brand is overgewaaid naar een naburig huis en ging gepaard met een rookpluim die kilometers ver te zien was. De brand zou nu onder controle zijn, maar de brandweer moet nog lang nablussen.

De brand ontstond rond 8.30 uur. Zo'n zestig brandweermannen zijn naar de bedrijfssite uitgerukt. De brandweer heeft de brand intussen onder controle gekregen, maar moet nog lang nablussen. De carwash is helemaal uitgebrand en aanpalende woning is onbewoonbaar door rook- en waterschade.

Drie mensen raakten bevangen door de rook en werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis: een brandweerman, de zaakvoerder en een medewerker. 

De brand zou ontstaan zijn door een verwarmingsketel in de machinekamer achteraan de carwash. In tien minuten tijd heeft de brand zich sterk uitgebreid. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan. Het parket van West-Vlaanderen zal moeten beslissen of het een deskundige aanstelt om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken.

Eerst werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Aanpalende bedrijven werden preventief ontruimd en inwoners van de Legeweg moesten tijdelijk ramen en deuren gesloten houden. Na metingen werd duidelijk dat er geen giftige stoffen overgewaaid zijn en werd het rampenplan weer afgeblazen.

Siebe De Voogt

Meest gelezen