Nicolas Maeterlinck

De Leeuw reageert op "lage uithaal" van De Wever

ABVV-kopman Rudy De Leeuw heeft gereageerd op het interview met N-VA-voorzitter Bart De Wever, dat vandaag in Gazet van Antwerpen verscheen. Daarin verweet De Wever de socialistische vakbondsleider en zijn collega, Marc Leemans, onder meer navelstaarderij en stelde hij dat hij  "ongemakkelijk" van hen werd.

“Het is opmerkelijk dat een voorzitter van een politieke partij persoonlijk zo laag uithaalt naar voorzitters van vakbonden", schrijft De Leeuw in een officiële reactie op het interview met De Wever.

"Met mezelf en collega Marc Leemans (ACV, red.) aan te pakken, pakt hij ook de vakbonden aan en met hen de honderdduizenden mensen - werkenden en niet werkenden - die elke dag heel erg hard hun best doen en het niet altijd gemakkelijk hebben. Dat is een slag in hun gezicht", stelt de ABVV-voorzitter verder.

"Dat men mij persoonlijk pakt, tot daar aan toe, maar wij staan voor iets."

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw

"Wij staan voor alles wat de N-VA wil zien verdwijnen", aldus De Leeuw. "Voor betaalbare zorg, voor vaste contracten die zekerheid en een goed loon geven, voor waardige pensioenen… Kortom: voor een samenleving waar iedereen thuis is."

"Mogen wij nog opkomen voor de lonen, de werkuren en pensioenen van de mensen?", besluit de vakbondsman. "Wij gaan door. Mijn wereldbeeld is sociaal en socialistisch. Geen enkele uithaal zal het ABVV doen verhinderen om op te komen voor degenen die anderen laten vallen”, klinkt het strijdvaardig.