Europol

Dit zijn de drie meest opvallende politiefoto's van 2017

Ieder jaar organiseert Europol een foto wedstrijd waarbij alle Europese politiediensten een foto mogen inzenden. Dit jaar ging de eerste prijs naar een foto van de politie uit Frankrijk. Op de foto is te zien hoe een helikopter tijdens de Tour de France over de Mont Saint-Michel vliegt. 

De eerste prijs van de foto wedstrijd van de Europese Politie Organisatie Europol gaat dit jaar naar Fabrice Balsamo van de Franse Nationale Gendarmerie. Op de foto is te zien hoe een Gendarmerie EC134 helikopter tijdens een veiligheidsmissie over de Mont Saint-Michel vliegt, bij de start van de Ronde van Frankrijk. 

Europol

De tweede prijs gaat naar een foto van de Spaanse Guardia Civil. Daarop is te zien hoe politieagenten een trainingsoefening uitvoeren in Spanje.

Europol

De derde plaats ten slotte is voor een foto van een politieofficier van de Oostenrijkse Provinciale politiedienst. Op de afbeelding is te zien hoe twee motorrijders van de politie elkaar passeren tijdens een patrouille. 

Europol