Video player inladen ...

Zeker twaalf doden en tientallen vermisten bij instorting van gebouw in Mumbai

In de Indiase stad Mumbai is een gebouw ingestort. Daarbij zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Er vielen ook tientallen gewonden. Reddingswerkers haalden al zeventien mensen levend vanonder het puin, maar vele anderen zijn nog vermist.

"Vermoedelijk zitten nog veertig mensen vast onder het puin. Een team van 43 reddingswerkers voert reddingsoperaties uit", verklaarde een lid van de Indische National Disaster Response Force, kort na het incident. 

Voorlopig werden al zeventien mensen levend vanonder het puin gehaald. Twaalf anderen overleefden de instorting niet. De dodentol zal de komende uren waarschijnlijk sterk oplopen. 

Volgens de politie leefden er negen families in het oude gebouw, gelegen nabij de drukke Bhendi Bazaar. De instorting zou het gevolg zijn van de extreme regenval die de miljoenenstad de voorbije dagen heeft geteisterd.

Vorige maand kwamen ook al zeventien mensen om het leven, toen een gebouw van vier verdiepingen instortte in het oosten van Mumbai.