AFP or licensors

Gouverneur Texas: "Orkaan Harvey kost ons minstens 125 miljard dollar"

De kostprijs voor de wederopbouw na de doortocht van orkaan Harvey zal zeker oplopen tot 125 miljard dollar. Dat zegt de gouverneur van Texas, Greg Abbott, in de Wall Street Journaal. De kosten zullen een pak hoger liggen dan na de doortocht van orkaan Katrina, in 2005.

Volgens Abbott moet de Amerikaanse overheid minstens 125 miljard dollar, of een slordige 105 miljard euro, uittrekken voor herstellingswerkzaamheden in de getroffen regio. Na de passage van orkaan Katrina in 2005 maakte het Amerikaanse congres ongeveer 120 miljard euro vrij voor de heropbouw van de verwoeste stad New-Orleans.  Volgens de Wall Street Journal mogen verzekerings-maatschappijen zich ook verwachten aan een pak schadeclaims, die in totaal kunnen oplopen tot 20 miljard dollar.

"Het blijft voorlopig maar regenen in het zuidwesten van Texas", zegt gouverneur Abbott. Vooral in de steden Beaumont en Port Arthur is er de laatste 24 uur enorm veel neerslag gevallen. De schade in het getroffen gebied kan dus nog erger zijn dan momenteel wordt gedacht. Abbott denkt dat het nog een week kan duren voor al het water weggetrokken is uit de overstroomde gebieden.