BELGA/WAEM

Grootscheepse dieselfraude met ontkleurde stookolie ontdekt in Limburg

De gerechtelijke politie heeft tijdens huiszoekingen een ontkleuringsinstallatie voor stookolie ontdekt in Opglabbeek. Een bende kon met de verkoop van de ontkleurde huisbrandolie tientallen miljoenen euro's winst maken. Vijf verdachten werden opgepakt, vier daarvan worden nog altijd verhoord. Dat meldt het parket van Limburg.

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude heeft de gerechtelijke politie op een locatie in Opglabbeek een ontkleuringsinstallatie aangetroffen. Daarnaast is er ook een hoeveelheid van 250.000 liter reeds ontkleurde stookolie teruggevonden. Dat schrijft het parket van Limburg in een persmededeling.

Een bende gebruikte de installatie om rode stookolie te ontkleuren en vervolgens door te verkopen als lichtgele diesel. De bende zou zo tientallen miljoenen euro's verkregen hebben.

De installatie werd in beslag genomen en het personeel aanwezig op de plaats van de vondst werd gearresteerd. Vier verdachten worden vandaag nog verhoord. Een vijfde verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en mocht na verhoor beschikken. 

Naast de installatie werden ook nog een aantal luxevoertuigen en een tiental tankwagens in beslag genomen.

Meest gelezen