Karel Van Eetvelt stapt over van Unizo naar bankenkoepel Febelfin

Unizo-topman Karel Van Eetvelt volgt Michel Vermaerke op aan het hoofd van de bankenkoepel Febelfin en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB). Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie.

Vanaf 1 oktober 2017 wordt Karel Van Eetvelt de nieuwe CEO van Febelfin en de BVB. Daarmee volgt hij Michel Vermaerke op. Febelfin is de Belgische Federatie van de Financiële sector. De vereniging is op nationaal en internationaal niveau de belangrijkste vertegenwoordiger van de Belgische financiële wereld. 

Vanavond komt de raad van bestuur van Febelfin samen. Of de kandidatuur van Van Eetvelt daar ter sprake komt, is niet bekend. Later op de dag wordt tijdens een interviewmoment meer toelichting gegeven.

"Tijd voor een nieuwe uitdaging"

Van Eetvelt heeft sinds 2004 aan het hoofd gestaan van de Unie van zelfstandige ondernemers Unizo. Hij bekleedde zo verschillende mandaten zoals in de Sociaal-Economische Raad  van Vlaanderen (SERV) en de Groep van Tien (federale sociale partners). Sinds 2009 is hij ook regent van de Nationale Bank van België (NBB).

Volgens de Raden van Bestuur en voorzitter Johan Thijs van Febelfin is Van Eetvelt de geknipte persoon om Vermaerke op te volgen. Van Eetvelt moet van Febelfin en de BVB toekomstigerichte organisaties maken, want de financiële sector staat vandaag voor grote uitdagingen en veranderingsprocessen. Dat schrijft Febelfin in een persbericht.

"Ik ben Unizo zeer dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om gedurende meer dan 12 jaar die organisatie te mogen leiden. Het is evenwel tijd voor een nieuwe uitdaging," schrijft Van Eetvelt. "De financiële sector staat voor een fundamenteel transformatieproces, o.a. door de verregaande digitalisering. Ik vind het een hele eer de kans te krijgen die uitdaging aan te gaan en mijn ervaring daarvoor in te zetten," klinkt het bij Van Eetvelt.