Lara gaat met Gouden Festivalbandje van Studio Brussel aan de haal

Studio Brussel heeft zijn Gouden Festivalbandje uitgereikt. De winnaar is Lara Stroobants die het haalde van 3 andere (halve) finalisten. Zij mag volgende zomer gratis naar alle grote festivals.

Een hele zomer alle grote festivals meepikken op kosten van Studio Brussel: dat is wat Lara Stroobants (24) uit Alken volgend jaar mag doen. Zij heeft het felbegeerde Gouden Festivalbandje van de VRT-radiozender gewonnen.

Wie kans wou maken op de kostbare armband moest eerst aan een onlinequiz deelnemen en daarbij 10 op 10 halen. Tienduizenden mensen deden dat. Studio Brussel selecteerde uiteindelijk 4 geluksvogels die in duo's aan 2 halve finales mochten deelnemen.

In de eerste halve finale moest een duo zo snel mogelijk een reeks tenten opzetten. In de tweede moest een duo zoveel mogelijk zien te slapen in een tent in een lawaaierige omgeving.

Lara en Eunice schopten het tot de finale vanochtend in "Linde staat op". Daarin moesten ze door vragen te stellen raden welke bekende band zich in de aanpalende studio had verstopt. Dankzij een gouden tip van Linde Merckpoel wist Lara dat het om School is Cool ging.