Nicht van Mohammed Abrini in de cel voor terreur

De nicht van Mohammed Abrini is nu ook aangehouden voor terrorisme. Haar neef Mohammed werd lange tijd gezocht na de aanslagen van 22 maart, als de man met het hoedje.

De naam van Hajar Abrini doet vooral een belletje rinkelen omdat haar neef Mohammed Abrini één van de verdachten is van de aanslag op Zaventem.  Mohammed had samen met twee kompanen drie bommen bij zich op 22 maart, in de vertrekhal van Zaventem. De bom die Abrini droeg was de zwaarste, maar hij bracht die niet tot ontploffing. Abrini wandelde weg en werd daarna lange tijd gezocht als 'de man met het hoedje'.

Nu blijkt dat ook zijn nicht, Hajar Abrini, in de cel zit in ons land. De 22-jarige vrouw werd twee weken geleden opgepakt in het Griekse Korfoe, ze was vermoedelijk op weg naar Syrië. Hajar wordt ervan verdacht dat ze naar het buitenland is vertrokken om een terroristisch misdrijf te plegen in België of elders. Intussen is ze overgeleverd aan ons land. De raadkamer in Luik heeft beslist dat ze een maand in de cel moet blijven.