NMBS zal op 1 september nog steeds rijden volgens vakantiedienstregeling

De treinen van Spoorwegmaatschappij NMBS zullen morgen, bij de start van het schooljaar, nog steeds volgens de vakantiedienstregeling rijden. Pas vanaf maandag 4 september zal de NMBS terug omschakelen naar de gewone dienstregeling.  

Morgen, vrijdag 1 september, start het nieuwe schooljaar en gaan vele kinderen opnieuw naar school. Maar de NMBS zit nog in vakantiestemming en maakt morgen nog steeds gebruik van de vakantiedienstregeling.

 “Het is een keuze die we moesten maken en die was niet makkelijk. We kunnen de omschakeling door verschillende operationele redenen,  op zowel materieel als personeelsvlak, enkel maken in het weekend of maandag”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS.

“We hebben ervoor gekozen om dat volgende week te doen wanneer het opnieuw een volledige werkweek is. Deze week was het nog vier dagen vakantie en hebben we ervoor gekozen om extra treinen in te leggen voor de kust. Daarom was het niet meer mogelijk om enkel voor één dag, vrijdag 1
september, opnieuw de normale dienstregeling rijden”, zegt Crols.

Crols verwacht niet te veel problemen morgen, omdat alle treinen wel rijden, enkel de extra piekuurtreinen zullen morgen niet rijden. 

"Wij betreuren de beslissing van de NMBS"

Niet iedereen is opgezet met de beslissing van de NMBS, zo ook het Katholiek Onderwijs die de beslissing van de NMBS betreurt en vreest dat veel leerlingen morgen ander vervoer gaan moeten zoeken. ”We hopen dat de NMBS op haar beslissing terugkomt en vooral dat leerlingen morgen vlot op school geraken en niet te veel hinder zullen ondervinden”, zegt Marijke Van Bogaert van het Katholiek Onderwijs. 

Wat met De Lijn?

Bij De Lijn zullen scholieren morgen geen hinder ondervinden. Alle schoolritten worden versterkt en rijden dus normaal. “Af en toe kan er wel nog een bus rijden volgens de vakantiedienstregeling, maar dat gaat dan niet over de schoolritten voor scholieren. Normaal is er voor hen dus geen hinder. Om toch zeker te zijn, kan de site meer informatie bieden”, zegt Tom Van De Vreken van De Lijn.