Ook alligators en andere dieren zoeken beschutting in huizen in Texas

Te midden van alle ellende na de doortocht van de orkaan Harvey en de overstromingen zoeken ook wilde dieren beschutting tegen het water en de regen. Huizen zijn dan aantrekkelijke plekken.

AP2008

Nu het water begint te zakken, hebben Texanen plots aandacht voor andere fenomenen. Op sociale media worden steeds meer foto's van slangen en andere wilde dieren gepost die blijkbaar ook in alle staten zijn.

In de omgeving van Houston en in Texas in het algemeen wonen honderdduizenden alligators. Normaal houden die zich op in de moerassen en rivieren, maar die zijn nu ook overspoeld door het water. Die dieren kunnen natuurlijk tegen water, maar houden niet van het koude water dat neergekomen is en zeker niet als dat snel stroomt.

Net zoals slangen, mieren en landdieren zoals herten zoeken die alligators nu hoger gelegen gebieden op en dat zijn niet zelden gebieden waar mensen huizen gebouwd hebben. Sommige bewoners merken nu alligators van 2,5 meter lang op vlak voor hun voordeur en niet iedereen vindt dat een leuke verrassing. De hulpdiensten hebben andere kopzorgen en raden de mensen aan om de dieren niet te storen en zeker geen selfies te gaan nemen. Als je ze gerust laat, zouden ze niet gevaarlijk zijn, ten minste voor wie op afstand blijft (archieffoto).