Video player inladen ...

Opvallende grondverzakking vlak bij Brussel-Centraal

De Kardinaal Mercierstraat , vlak bij Brussel-Centraal loopt, is sinds vanmorgen afgesloten door een plotse grondverzakking. De oorzaak daarvan is nog onduidelijk. In de kasseiweg is plots een groot gat, van enkele meters breed en diep ontstaan.

Het gat in het midden van de baan heeft een diameter van 4 tot 6 meter en is 2 meter diep. Op sociale media circuleren verschillende foto's van de "krater". Hoe lang de Kardinaal Mercierstraat afgesloten blijft, is nog onduidelijk. 

Impact op het verkeer

"Het verkeer en het openbaar vervoer worden tijdelijk omgeleid. De oorzaak van de verzakking wordt nog onderzocht. Er waren geen werken aan de gang", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. "Er zijn ook geen gewonden. De nodige herstellingen zullen zo snel als mogelijk uitgevoerd worden", aldus Slosse.

De gevolgen voor het Brusselse busverkeer blijven al bij al beperkt, zegt An Van Hamme van vervoersmaatschappij MIVB. "Er moeten geen bussen worden omgeleid. Enkel de eindhalte van vijf buslijnen is tijdelijk verplaatst van de Kardinaal Mercierlaan naar de aangrenzende Loksumstraat. Het gaat om de lijnen 29, 38, 63, 65 en 86. MIVB-medewerkers zijn ter plaatse om reizigers te informeren, en indien nodig te begeleiden naar de tijdelijke eindhalte."