Pretparken blikken tevreden terug op vakantieseizoen

De pretparken blikken aan het einde van de schoolvakantie over het algemeen tevreden terug op het zomerseizoen 2017. Een overzicht.

  • Plopsa is alvast tevreden. De site in De Panne ontving afgelopen zomer 550.000 bezoekers. "Hiermee eindigt de zomer van 2017 als derde beste zomer ooit", aldus CEO Steve Van den Kerkhof. Plopsaqua De Panne deed het heel goed op dagen met slecht weer en mocht begin augustus zelfs een nieuwe recorddag noteren.
  • Plopsa Coo, in hartje Ardennen, is zeer weersafhankelijk en sluit de zomer af met een status quo ten opzichte met vorig jaar.
  • De talrijke regendagen leverden Plopsa Indoor Hasselt topcijfers op. Het park ontving 16 procent meer bezoekers dan in 2016.
  • Bellewaerde in Ieper geeft geen cijfers voor juli en augustus, maar behoudt door de nieuwe attractie Dawson Duel en de zomernocturnes met extra animatie een voorsprong van 10 procent tegenover vorig seizoen.
  • Bobbejaanland tekende in augustus een daling van 5 procent op. Voor de volledige zomer gaat het om een achteruitgang met 4 procent in vergelijking met 2016. "Toch is Bobbejaanland niet ontevreden, want 2016 was een topzomer", zegt commercieel directeur Peggy Verelst.
  • Mini Europa in Brussel meldt in vergelijking met vorig jaar een grote stijging (31 procent) in het aantal bezoekers. Toch is het imago van Brussel bij de buitenlandse en de Waalse toeristen nog niet helemaal hersteld, stelt gedelegeerd bestuurder Thierry Meeùs. De terugval van het aantal toeristen uit Wallonië noemt hij zorgwekkend. "Voor Océade was de zomer van 2017 niet erg zomers, en zonder lange periodes van grote hitte", blijft hij diplomatisch.
  • Walibi en Aqualibi ontvingen deze zomer evenveel bezoekers als vorig jaar. "Het park is tevreden met dit resultaat, aangezien het weer niet altijd aan onze kant stond. Dankzij het uitstekende voorjaar zullen we dit seizoen 5 à 7 pct beter doen dan vorig jaar", aldus PR officer Marie-France Adnet.
  • Boudewijn Seapark in Brugge kende tot het bouwverlof een mindere start, maar sluit de zomer af met 8 procent meer bezoekers. De enkele tropische dagen in augustus lokten veel bezoekers naar Bobo's AquaSplash, het openluchtwaterpark van 1.100 m2 dat twee jaar geleden opende. Ook de geboorte van twee zeeleeuwenpups zorgde voor animo.