Associated Press

Carl Philip en Sofia van Zweden verwelkomen een tweede zoon

In Zweden is prinses Sofia bevallen van een zoon. Het is het tweede kind voor haar en haar echtgenoot prins Carl Philip na prins Alexander. Pas maandag maken de ouders de naam van de baby bekend.

De Zweedse koninklijke familie is sinds vandaag weer wat groter. Om 11.24 uur is prinses Sofia bevallen in het Danderyd ziekenhuis bij Stockholm. In de loop van de namiddag maakte het Zweedse hof bekend dat het om een zoon gaat. De baby meet 49 centimeter en weegt 3,4 kilo.

Het is het tweede kind voor prinses Sofia en haar echtgenoot prins Carl Philip. In april vorig jaar werd hun eerste kind prins Alexander geboren. De naam van de nieuwe baby is nog niet geweten. Pas maandag zullen de ouders die bekendmaken. Het kind krijgt dan ook zijn officiële koninklijke titel.

Voor de Zweedse koning Carl XVI Gustaf en zijn echtgenote koningin Silvia is de nieuwe prins al hun 6e kleinkind. Hun oudste dochter kroonprinses Victoria en haar echtgenoot Daniel hebben twee kinderen: prinses Estelle (°2012) en prins Oscar (°2016).

Hun jongste dochter prinses Madeleine en haar echtgenoot Chris O'Neill hebben eveneens twee kinderen: prinses Leonore (°2014) en prins Nicolas (°2015). Nauwelijks enkele dagen geleden kondigden ze aan dat ze in maart volgend jaar een derde kind verwachten.