Slachtoffer knokpartij Brugge zelf vechtersbaas in nieuw opgedoken filmpje

Op de sociaalnetwerksite Instagram is opnieuw een filmpje
opgedoken van vechtpartijen in Brugge. Opvallend in de beelden is dat de 14-jarige jongen die vorige week te zien was als slachtoffer, nu zelf anderen afranselt in het filmpje. De beheerders van het filmpje willen via de beelden aantonen dat het slachtoffer niet zo onschuldig is als hij zelf beweerde. De politie is op de hoogte en zal de beelden onderzoeken.

De gebruikers zetten de beelden online en verwijzen via een YouTube-kanaal naar ‘Lupogangg’, het profiel dat afgelopen weekend offline werd gehaald. De politie is op de hoogte dat het slachtoffer van het eerder opgedoken filmpje zelf genoemd wordt als vechtersbaas. Het nieuwe filmpje zou opgenomen zijn kort voor de knokpartij die zoveel stof deed opwaaien.

Alles wijst nu in de richting dat het slachtoffer ook zelf vechtpartijen van zichzelf liet filmen. De politie maant opnieuw aan tot kalmte. “Voor sommigen is de grote vakantie iets te groot. Uiteraard betreuren we deze aanhoudende gebeurtenissen”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Ook andere filmpjes doken op, onder meer aan het station van Brugge. Het is onduidelijk wanneer de knokpartij zelf plaatsvond.

Het nieuwe filmpje werd met onderstaand bijschrift op het internet geplaatst.