Taylor Swift jaagt trouwe fans op kosten met controversieel ticketsysteem

Taylor Swift heeft een nieuw ticketsysteem gelanceerd waarbij fans die veel prullaria en platen inslaan voorrang krijgen om een ticket voor een van haar concerten te kopen.

Taylor Swift Tix: zo heet het systeem dat de Amerikaanse zangeres met het internationale bedrijf Ticketmaster heeft uitgewerkt om online tickets voor haar concerten aan de man te brengen.

Concreet kunnen trouwe fans zich op haar website registreren waardoor ze voorrang krijgen om tickets te kopen. Dat is op zich niet nieuw, maar Swift tilt het concept naar een nieuw niveau door fans aan te moedigen prullaria en platen te kopen.

Afhankelijk van het bedrag dat de fans uitgeven, stijgen ze in de onlinewachtrij. De zangeres actief volgen en liken op sociale media helpt eveneens om te stijgen in de ranking.

Officieel is het systeem gericht tegen bots, malafide automatische systemen die massaal tickets opkopen zodra de onlineverkoop van start gaat om ze later met veel winst door te verkopen. Trouwe fans vissen hierdoor vaak achter het net. Met Taylor Swift Tix kunnen ze dit probleem vermijden.

Critici menen dat de bedoelingen van Swift minder edelmoedig zijn. De zangeres zou met het systeem louter geld uit de zakken van haar fans willen slaan. Gezien tieners haar voornaamste doelpubliek vormen, noemen sommigen Taylor Swift Tix ronduit pervers.