Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Voorlopig sprake van 33 doden door orkaan Harvey

Orkaan Harvey die vrijdag aan land ging in Texas en later is afgezwakt naar een tropische storm, heeft rechtstreeks of onrechtstreeks het leven gekost aan 33 mensen.

In verschillende delen van het zuidwesten van Texas zijn tien doden bevestigd, terwijl er 23 doden "mogelijk te wijten zijn aan Harvey", zegt een woordvoerster van de wetsdokters van Harris, waartoe ook de stad Houston behoort die hard getroffen werd door het noodweer.  Maar de lokale overheden verwachten dat deze balans nog zal oplopen als het water zich terugtrekt en plaatsen die momenteel nog zijn overstroomd, opnieuw bevrijd worden.

De tropische storm Harvey is verder afgezwakt tot tropische depressie, meldt het National Hurricane Center. Toch blijft de kans op overstromingen bestaan, zeker in het westen van Louisiana en het oosten van Texas. De storm is gelokaliseerd op 15 km ten zuidwesten van Alexandria, in Louisiana, en zou volgens de Amerikaanse weerdiensten nog windstoten tot 55 km/uur halen.