Wandel mee door de nieuwe expositie van kunstenaar Rinus Van de Velde

De Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde stelt vanaf
7 september nieuwe werken tentoon bij de "Tim Van Laere Gallery" in Antwerpen. Ann De Bie kreeg al een rondleiding en nam onze Facebookgebruikers mee. Ze besprak enkele opvallende stukken uit de tentoonstelling met Van de Velde.

Rinus Van de Velde bouwde de laatste jaren een oeuvre op dat voornamelijk bestaat uit monumentale houtskooltekeningen. En hoewel die tekeningen nog altijd een prominente rol spelen, evolueert zijn werk steeds meer in de richting van een totaalinstallatie waarbij verschillende media gehanteerd worden.  Voor deze tentoonstelling bouwt Van de Velde aan de hand van tekeningen, sculpturen, en decorelementen.

Bekijk hier de rondleiding (start na 1:10):

Video player inladen ...