Video player inladen ...

"Heer, U heeft ons een president geschonken, Donald Trump, die ons land wil genezen"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het Oval Office in Washington een presidentiële verklaring ondertekend waarin staat dat er zondag een speciale "dag van gebed" komt voor de slachtoffers van de orkaan Harvey. Trump kondigde dat aan in aanwezigheid van een predikant, die op zijn beurt God bedankte omdat hij de Amerikanen Trump heeft geschonken. "Dit land is al decennialang bitter verdeeld en nu heeft U ons een geschenk gegeven, president Donald Trump", aldus de predikant.

Zaterdag bezoekt president Trump de door de orkaan getroffen gebieden in Houston en Lake Charles. Hij doet dat samen met First Lady Melania, die hij in het Witte Huis alvast bedankte voor haar inzet en betrokkenheid. “Ik zou je willen bedanken. En zou je ook een woordje willen zeggen”, zei Trump.  Bekijk hieronder hoe het dan verder ging.

Video player inladen ...