"The Simpsons" ziet alsnog "rol van betekenis" voor componist

De rol van Alf Clausen als componist van "The Simpsons" lijkt dan toch niet helemaal uitgespeeld. Dat laten de makers van de animatieserie uitschijnen in een reactie op het nieuws van zijn ontslag.

Heeft "The Simpsons" nog een vaste componist of niet? Het antwoord op die vraag is hoogst onduidelijk nu de makers van de animatieserie hebben gereageerd op het ontslag van Alf Clausen. Aan Variety meldde hij gisteren dat hij na 27 jaar was bedankt voor bewezen diensten, maar vandaag laten de makers verstaan dat zijn rol niet is uitgespeeld.

"We hebben een enorme waardering voor de bijdrages van Alf Clausen voor "The Simpsons"", zeggen ze in een mededeling. "Hij blijft een rol van betekenis ("an ongoing role") voor de serie spelen."

"We blijven streven naar de beste muziek voor "The Simpsons", met inbegrip voor orkestmuziek. Hierover zouden we een grapje maken, maar het werk van Alf noch de muziek van "The Simpsons" is voor ons iets anders dan bittere ernst."

Clausen maakte sinds 1990 muziek voor "The Simpsons". Daarbij deed hij wekelijks beroep op een orkest van 35 vrouwen en mannen sterk. Volgens sommigen was dit de reden voor zijn ontslag, maar met hun mededeling lijken de makers van de serie dat tegen te spreken.