"Toch ben ik trots op elk wassen beeld dat hier staat"

Sinds zijn opening, een maand geleden, doet een museum met wassen beelden in Boston, VS, de wenkbrauwen fronsen. Vooral omdat een aantal beelden in het "Dreamland Wax Museum" volgens de bezoekers zelfs met veel verbeelding niet op het origineel lijken. Op sociale media worden de beelden zelfs als angstaanjagend omschreven. Maar het museum lijkt toch best tevreden met alle negatieve publiciteit.

Vicedirecteur van het museum, Michael Pellets, aan persbureau Associated Press: "We kunnen niet blijer zijn met al die beroering. Want, ook al is het negatieve reclame, de gevolgen zijn ronduit geweldig. In plaats dat het publiek na al die berichten wegblijft, zijn de mensen eerder nieuwsgierig. En ze worden niet teleurgesteld."

"Toegegeven, sommige beelden zijn niet perfect, omdat ze gemaakt zijn op basis van foto’s. We hadden dus niet de juiste afmetingen van de beroemdheden tot onzer beschikking. Dat zij die de beelden maken niet elke vorm van bijvoorbeeld Brad Pitt kennen, dat kan ik hen niet kwalijk nemen."

"Toch ben ik trots op elk wassen beeld hier in dit gebouw. Ach, sommige mensen houden van Picasso, anderen niet. ’t Is maar hoe je het bekijkt."

Oordeelt u zelf:

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

U zag achtereenvolgens Lady Diana, Donald Trump (2 keer), Martin Luther King, vader en zoon Bush, Ben Affleck, Barack Obama en Ben Stiller.