"Vele hemels" deze herfst in de bioscoop

De verfilming van de populaire debuutroman "Vele hemels
boven de zevende" van Griet Op de Beeck, in een regie van Jan Matthys, is vanaf 8 november te zien in de zalen. Dat heeft het productiehuis Caviar laten weten.

Debuut én bestseller

"Vele hemels boven de zevende" was en is erg populair, met meer dan 230.000 verkochte exemplaren en niet minder dan 53 drukken. De bestseller is ook vertaald en dat brengt het aantal verkochte boeken op meer dan 700.000. De debuutroman was genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en kreeg in ons land de Bronzen Uil publieksprijs.

Scenario van de auteur

Het verhaal is nu verfilmd door regisseur Jan Matthys. Het is zijn eerste bioscoopfilm, na een lange carrière als televisiemaker ("Zalm voor Corleone", "De Bende van Wim", "Katarakt", "De smaak van De Keyser", "Quiz Me Quick" en "In Vlaamse velden"). Het scenario van “Vele hemels boven de zevende” is geschreven door Griet Op de Beeck zelf, die een verleden als dramaturge heeft. Acteurs zijn onder meer Brit Van Hoof, Sara De Roo, Koen De Graeve en Viviane De Muynck.

Nieuw werk op komst

Midden september verschijnt een nieuwe roman van Griet Op de Beeck. “Het beste wat we hebben” (uitgeverij Prometheus) is het eerste deel van een trilogie die dezelfde gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven bekijkt.  Op de Beeck schrijft ook het Nederlandse Boekenweekgeschenk van volgend voorjaar.