Chef van "De man van zes miljoen" overleden

De Amerikaanse acteur Richard Anderson, bekend van de tv-reeksen "De man van zes miljoen" en "Perry Mason", is gisteren op 91-jarige leeftijd in zijn woning in Beverly Hills, Los Angeles, overleden.

In de seventies-reeks "The six million dollar man" (1974-1978) werd de hoofdrol van Steve Austin, een man die na een operatie uitzonderlijke krachten krijgt, gespeeld door Lee Majors. Anderson incarneerde Austins chef Oscar Goldman. Dat deed hij ook in de spin-off "The bionic woman". In de jaren zestig was Anderson ook te bewonderen in de laatste reeks van de detectivereeks "Perry Mason".

Op het grote scherm prijkte Andersons naam op de generiek van het anti-oorlogsdrama "Paths of glory" van Stanley Kubrick, in "The long hot summer", een drama dat zich afspeelt in redneckland en in de klassiekers "Seconds" en "Seven days in may" van John Frankenheimer. Kleine rollen speelde hij in tv-reeksen als "Dynasty", "The fugitive", "Zorro", "Gunsmoke" en "Ironside".