Jonas Roosens

CityJet stopt met vluchten Antwerpen-Londen

De Ierse luchtvaartmaatschappeij CityJet stopt op 27 oktober met vluchten tussen de luchthaven van Antwerpen en London City.  Volgens CityJet is de route niet meer rendabel.

Al sinds 1993 jaar wordt Antwerpen direct verbonden met Londen City. Het was VLM-oprichter Freddy Van Gaever die de lijn Antwerpen-Londen City invoerde. Op een bepaald moment waren er 7 of 8 vluchten per dag tussen de twee steden. Na de overname van VLM Airlines door Air France vloog VLM die verbinding voor rekening van het Ierse CityJet. Na het faillissement van VLM vorig zomer, zette de Ierse maatschappij de route zelf voort.

Maar volgens CityJet is de route niet meer rendabel, onder meer doordat het aantal passagiers is teruggevallen. Bovendien moest CityJet na het faillissement van VLM een ander vliegtuig huren, dat veel duurder was dan het VLM-toestel. De vliegroute voelt ook concurrentie van Eurostar-verbinding.

De luchthaven van Antwerpen hoopt dat een andere luchtvaartmaatschappij de historische zakenroute overneemt, met een toestel met zo'n 40 tot 50 zitjes.  De uitbater overlegt daarover met 2 maatschappijen.

Passagiers die al een vlucht hadden geboekt, kunnen tot 27 oktober gewoon meevliegen. Boekingen voor later zou CityJet terugbetalen.