De Munt, Bozar en NOB maken opnieuw muzikale wandeling door Brussel

De Munt, Bozar en het Nationaal Orkest van België slaan op zaterdag 9 september de handen ineen voor de 2e editie van de muzikale wandeling United Music of Brussels. Met gratis miniconcerten op meer dan 16 nabijgelegen locaties willen de drie instellingen een muzikale brug vormen tussen Molenbeek en Brussel-Stad.

Het openingsconcert vindt om 14 uur plaats op het Gemeenteplein in Molenbeek, waar Les Tambours de Burundi met hun rituele muziek de benen opwarmen.

Daarna krijgt de muziekliefhebbende wandelaar de keuze uit 15 andere locaties om zelf zijn route uit te stippelen. Het programma en de locaties zijn dan ook erg uiteenlopend. Van een trio harpen met het Loco Motive Trio in het gebouw van de Vanhaerents Art Collection tot het Duo Sweet 17 en zijn barokmuziek met videoprojecties in het poppentheater Toone.

"United Music of Brussels wil even divers zijn als Brussel en zijn bewoners. Het is een muzikale ontdekkingstocht langs uiteenlopende genres en 16 verrassende locaties. De gratis miniconcerten brengen deze editie 220 muzikanten op de been. Ze nemen het publiek op sleeptouw en slaan een muzikale brug tussen Molenbeek en Brussel-Stad", stellen de organisatoren.

De concerten duren telkens zo'n 15 minuten, met korte pauzes tussendoor. Om 19 uur wordt United Music of Brussels afgesloten aan de Begijnhofkerk met een concert van het Symfonieorkest van de Munt en het Nationaal Orkest van België.