Hyperloop-pod van Tesla haalt nieuw snelheidsrecord van 355 kilometer per uur

Tesla heeft een nieuw snelheidsrecord op zak met zijn hyperloop-pod. Bij een test in Californië haalde het supersnelle transportsysteem een snelheid van 355 kilometer per uur.

Het blijft records regenen in de strijd om de ontwikkeling van de hyperloop, de nieuwe technologie die mensen op termijn aan duizelingwekkende snelheden moet transporteren in capsules aangedreven door magneten in een luchtledige buis.

Begin vorige maand haalde Hyperloop One een snelheidsrecord van 310 kilometer per uur. Enkele dagen geleden deed concurrent Tesla nog beter met 355 kilometer per uur, meldt grote baas en bedenker Elon Musk op Instagram.

Die snelheid is behaald tijdens een test in een buis van 1,25 kilometer lang in Californië.  Over nauwelijks enkele weken hoopt Musk bij een nieuwe test 500 kilometer per uur te halen, zo zegt hij. Op termijn wil hij de snelheid tot liefst 1.200 kilometer per uur opdrijven.

De ultieme droom van Musk is om een hyperlooptunnel aan te leggen van New York over Philadelphia en Baltimore tot Washington D.C.. Eenmaal de technologie op punt staat, zullen passagiers die afstand in minder dan een half uur kunnen afleggen.